FC Groningen verkoopt dochteronderneming Preventief

Foto: Jan Buurma

FC Groningen staat op het punt dochteronderneming Preventief veiligheidsdiensten te verkopen.

Scheidend facilitair manager Jaap Kruizenga wil de aandelen overnemen, meldt de voetbalclub. De transactie is op enkele details na afgerond.

FC Groningen is tot de conclusie gekomen dat de beveiligingssector te ver af ligt van de corebusiness van de club, namelijk betaald voetbal. De aanstaande overname door Kruizenga stemt FC Groningen tot tevredenheid omdat hij bekend is met de club en haar supporters.

FC Groningen is er van overtuigd dat de service en kwaliteit na de overname door Kruizenga minimaal hetzelfde blijft. Voor de supporters en gasten van de Trots van het Noorden verandert er niets, als zij FC Groningen bezoeken. Preventief blijft Euroborg op gastvrije wijze beveiligen en operationeel actief op wedstrijddagen.

Kruizenga
Kruizenga had een belangrijke rol bij de totstandkoming van Euroborg en hij was de bedenker van het veiligheidsconcept in de laatste jaren van het Stadion Oosterpark en daarna van Euroborg.

Preventief veiligheidsdiensten
Preventief veiligheidsdiensten verzorgt onder meer de beveiliging bij de thuiswedstrijden van basketbalclub Donar verzorgt. Daarnaast is en was Preventief actief op evenementen als het Bevrijdingsfestival, het Glazen Huis en bij objecten als het Hof van Saksen, winkelcentrum Paddepoel en diverse Albert Heijn-vestigingen in de stad Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden