FC Groningen speelt gelijk na spannende wedstrijd

FC Groningen is de eerste wedstrijd in het nieuwe Eredivisieseizoen gestart na een spectaculair spannende wedstrijd met een 3-3 gelijkspel tegen SC Heerenveen.

Groningen keek bij de rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar de Friezen verspeelde deze in de derby van het Noorden.

Moren Thorsby van Heerenveen maakte de openingstreffer in de 6e minuut. Keeper Warner Hahn blesseerde zich vervolgens na de openingsgoal en bleek de schouder uit de kom te hebben. In de 40e minuut maakte Reza Ghoochannejhad de 0-2 voor Heerenveen, waarbij het buitenspel leek.

Groningen was sterker na de rust en Lars Veldwijk maakte in de 53e minuut de aansluitendende treffer: 1-2.

In de 82e minuut maakt Mahi de gelijkmaker na een genomen strafschop. Heerenveen komt opnieuw op voorsprong na een counter in de 86e minuut door een tweede goal van Thorsby.

Een minuut later krijgt Groningen opnieuw een penalty na een overtreding op Veldwijk. Mahi benut in de 88e de tweede penalty opnieuw en zorgt voor de eindstand 3-3.