Veel publiek bij Open Dag FC Groningen

Foto: Jan Buurma

Meer dan tienduizend bezoekers bezochten zondag de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen.

Het officiële programma begon met de shirt-lancering van PUMA. Het kledingmerk is de komende seizoenen de leverancier van alle wedstrijd en trainingskleding bij FC Groningen. Naast het traditionele groen-witte thuistenue zal FC Groningen de uitwedstrijden in een volledig zwart tenue met groene accenten spelen, meldt FC Groningen.

https://twitter.com/fcgroningen/status/894156999914655745

Namen op het shirt

De spelersnamen staan dit seizoen onder het clublogo op de borst van de spelers. Eén van de spelers heeft op het laatste moment een nieuw rugnummer toegewezen gekregen. Clubtopscorer Mimoun Mahi gaat op eigen verzoek dit seizoen spelen met rugnummer 10.

Ernest Faber, de hoofdtrainer van FC Groningen liet het aanwezige publiek weten dat de sportieve doelstelling bestaat uit het ‘verbeteren ten opzichte van vorig seizoen en dat betekent dat we minimaal weer voor de play-offs moeten gaan’ en ‘vooral veel meer thuiswedstrijden gaan winnen’.

Fanshop

FC Groningen Onder-12 verzorgde na de spelerspresentatie een demonstratietraining. Ook de fanshop heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Het was vooral druk bij de gerestylede FanCorner. Het publiek was nieuwsgierig naar de nieuwe PUMA-lijn.

https://twitter.com/fcgroningen/status/894163608413851648

Wedstrijd Oud FC Groningen

De Open Dag werd afgesloten met een wedstrijd van Oud FC Groningen tegen een Supportersteam. Oud FC stond onder leiding van voormalig speler en coach en huidig technisch manager van de club Ron Jans en ondere de spelers Walter Waalderbos, Evgeniy Levchenko, Paul Matthijs, Sander van Gessel, Antoine van der Linden en Yuri Cornelisse. Huidig keeperstrainer Bas Roorda stond onder de lat en hoofdtrainer Ernest Faber speelde mee in de verdediging van Oud FC. De supporters werden verslagen met 6-1.

Zondag 13 augustus speelt Groningen de eerste thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden