Voormalig gedeputeerde Mark Boumans nieuwe voorzitter Abiant Lycurgus

Foto: Publiek Domein

Mark Boumans, tot voor kort gedeputeerde in de Provincie Groningen, is de nieuwe voorzitter de komende jaren van de Stichting Topvolleybal Groningen (STG), waaronder Abiant Lycurgus opereert.

Mark Boumans (40) is geen onbekende in de sportwereld. Hij was in het verleden commissaris bij het Huis voor de Sport, vicevoorzitter van de Regio Noordoost van de Nederlandse Volleybalbond en hoofdbestuurslid bij de Nederlandse Basketbal Bond. Voordat hij in de sport bestuurlijk actief werd, was hij actief volleyballer in zijn geboorteplaats Odoorn en daarna bij Veracles en Olympia in de Stad Groningen.

Mark Boumans is niet alleen een ervaren sportbestuurder maar heeft veel bestuurlijk ervaring opgedaan in het maatschappelijke werkveld als Burgemeester van Haren en later als Gedeputeerde in de Provincie Groningen. Hij beschikt over een groot netwerk.

De nieuwe voorzitter toont zich erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging: ”Ik heb ongelooflijk veel zin in deze functie. Vanuit mijn eigen sportverleden heb ik natuurlijk veel affiniteit met de volleybalsport en om dan nu bij één van de topclubs van Nederland aan de slag te gaan en leiding te gaan geven aan de ambitieuze plannen van de club, spreekt mij erg aan”.

Rob Birza zal het (interim) voorzitterschap neerleggen met het aantreden van Boumans.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden