FC Groningen ontvangt Erepenning

Foto: Twitter Jelle Dijkstra

Het was een mooie woensdagavond 6 mei in Groningen. FC Groningen werd gehuldigd in het Stadspark.

Voorafgaand aan de huldiging vertrok een open bus met de spelers en staf voor een rondrit in de Stad. Duizenden supporters stonden langs de route te juichen. De spelers hadden groot feest in de bus en zwaaiden, dansten en hosten mee op de muziek.

De supporters stroomden onderhand het Stadspark in, waar om kwart over 6 een muzikaal voorprogramma was. Lekker Los, Mooi Wark, Niels Span, Pé&Rinus en Jannes maakten er een mooi feestje van.

Burgemeester en Commissaris van de Koning spraken de supporters toe, vervolgens kreeg directeur Nijland de erepenning van de Stad Groningen. De penning werd door burgemeester Peter den Oudsten uitgereikt aan directeur Hans Nijland van de club die zondag de KNVB beker won. De Erepenning van Groningen werd bij het 900-jarig bestaan van de Stad geïntroduceerd en wordt sindsdien toegekend wegens ‘uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving bewezen’.

Hierna kwamen de spelers en staf het podium op; aanvoerder Michael Kieftenbeld voorop met de beker.

Ieder speler kwam aan bod, de een zong het publiek toe, onder andere  Sergio Padt die op de trekker naar Madrid wilde , de ander bedankt de supporters. Johan Kappenhof bedankte emotioneel zijn collega voetbalspelers en de staf voor hun steun bij het overlijden van zijn vader en droeg de beker op aan zijn vader. Het was een emotioneel gebeuren.

Ruim 30.000 supporters maakten de huldiging mee.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden