Huldiging FC Groningen in Stadspark

Foto: You Tube/ beeldcitaat uit {KNVB official}

Woensdagavond worden de spelers van FC Groningen gehuldigd in het Stadspark in Groningen voor het winnen van de KNVB-beker. De organisatoren verwachten 30.000 tot 40.000 fans van de club.

De spelers vertrekken vanaf 18.15 uur voor een rijtoer in een open bus door de stad van het stadion de Euroborg door de stad. De spelers komen ook over de Grote Markt, waar de Martinitoren voor deze gelegenheid groenwit verlicht is.

De spelers worden in het Stadspark ontvangen door burgemeester Den Oudsten. De burgemeester laat via RTV Noord op twitter weten 150% fan van FC Groningen te zijn.

Het Stadspark is open vanaf 17.00 uur. Voorafgaand aan de huldiging en er na is er muziek van Lekker Los, Mooi Wark, Niels Span en Pé & Rinus en Jannes. Het programma eindigt om 21.00 uur.

Bezoekers die het terrein op willen, worden gecontroleerd. Het is verboden om vuurwerk mee te nemen. Ook zijn drinkwaren in glas of blik niet toegestaan.

De gemeente, provincie en Groningen Bereikbaar hebben diverse verkeersmaatregelen getroffen:

  • Vanaf 18.00 uur is de Westelijke Ringweg tussen het Vrijheidsplein en de afrit Hoendiep afgesloten.
  • De provincie haalt ter hoogte van de Leonard Springerlaan vangrails weg om een veilige oversteek voor het publiek mogelijk te maken.
  • Diverse wegen worden afgesloten voor het autoverkeer.
  • De parkeerlocaties worden zoveel mogelijk via bebording aangegeven. Ook zijn er speciale voorzieningen getroffen, zoals het plaatsen van tijdelijk lichtmasten op plaatsen waar dat nodig is.

Een overzicht van de verkeersmaatregelen rondom de huldiging van FC Groningen vindt u op de website van de gemeente Groningen.

Openbaar vervoer
Op diverse Qlink-lijnen die ook de P+R’s aandoen rijden extra bussen. Actuele informatie hierover is te vinden op de website van Qbuzz.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen