Andrew Eversden keert terug bij hockeyclub GHHC Groningen

Andrew Eversden.
Foto: GHHC Groningen

Andrew Eversden keert terug bij hockeyclub GHHC Groningen na een jarenlang verblijf in de hoofdklasse.

De 31-jarige verdediger Andrew Eversden is geboren in Groningen en heeft een Brits paspoort. Eversden hockeyde van zijn 11e tot zijn 21e bij Groningen en maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Groningen. Het talent van Eversden bleef niet onopgemerkt. Als 21-jarige vertrok hij naar het Westen om daar 9 seizoenen in de hoofdklasse te spelen, onder andere bij Laren, Den Bosch en Hurley.

Naast het hockeyen heeft Eversden altijd in de media gewerkt en sinds 2 jaar is hij zelfstandig ondernemer: bij ‘Join the Pipe’ en als oprichter van ‘Tractor Ted Nederland’.

Promotie

Nu na 10 jaar keert Eversden terug en samen met het eerste herenteam op jacht naar een plekje in de nieuwe promotieklasse. Eversden kan daarbij een rol van betekenis spelen, volgens GHHC.

Eversden: “Toen ik bij Groningen kwam op mijn 11e was Angela Veeger mijn coach en ik kijk er enorm naar uit om nu (20 jaar later) Angela weer als coach te hebben en met een paar jongens samen te spelen die ik uit de jeugd nog ken. De cirkel is rond.”

Met de komst van Eversden na Willemijn Bos sluit hockeyclub GHHC Groningen het volgende seizoen opnieuw een oud-lid in de armen.

Professionalisering

Groningen is blij met de komst van Eversden. De hockeyclub heeft een aantal jaren geleden een verdere professionalisering ingezet die zijn vruchten afwerpt. Het feit dat topspelers voor Groningen kiezen toont dat aan. Dat is goed voor Groningen, maar zeker ook goed voor het hockey in heel Noord-Nederland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden