FC Groningen verliest van ADO Den Haag

FC Groningen heeft zaterdag met 4-3 verloren in Den Haag. Ondanks een poging de achterstand weg te werken, kon Groningen de stand niet meer keren.

FC Groningen startte sterk aan de wedstrijd. Na zes minuten spelen waren er twee corners voor de FC. Echter in de 13e minuut komt ADO Den Haag op voorsprong, nadat Danny Bakker verlengt na een inzet van Aaron Meijers. In de 16e minuut was de kans op de gelijkmaker, nadat Mahi voorgeeft, echter Drost schiet voorlangs.

Tien minuten later kijkt Groningen tegen een achterstand aan van 3-0. Ado maakte de 2-0 in de 21e minuut. Een gevaarlijke kopbal van Duplan werd gekeerd door Sergio Padt, maar Dion Malone scoorde alsnog in de rebound. Mike Havenaar kopte in de 23e minuut de 3-0 binnen, dat ook de ruststand was. Vlak na rust scoort Malone opnieuw, nadat Meijers voorgaf.

Nadat Jesper Drotst onderuitgetrokken werd kreeg FC Groningen een penalty. Mahi hield het hoofd koel en maakt 4-1.

In het laatste kwartier probeert Groningen nog een inhaalslag te maken. Bryan Linssen vuurt een afgeslagen hoekschop binnen en dezelfde Linssen scoort in de 4e minuut in blessuretijd met een fraai afstandsschot de 4-3.

Echter de inhaalrace kwam te laat. Groningen zakt door het verlies naar de elfde plek in de eredivisie met 33 punten uit 30 duels.

De play-offs lijken verder weg. De achterstand op Heracles, de nummer 9 is nu 4 punten.