Winnaars sportverkiezingen 2016 bekend

Foto: De Redactie

De winnaars van de sportverkiezingen 2016 zijn donderdagmiddag 23 maart bekend gemaakt in MartiniPlaza in Groningen.

Vier sportprijzen zijn uitgereikt: Sporter, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2016 en de Provinciale Sportprijs.

Sporter 2016

Wereldkampioen dammen Roel Boomstra werd Sporter van het jaar 2016. De overige genomineerden in deze categorie waren schaatser Daidai Ntab en hockeyster Willemijn Bos.

Sportploeg 2016

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben de prijs voor de beste Sportploeg van 2016 gewonnen. Daarmee bleef Lycurgus voor de basketballers van Donar en de hockeydames van GHHC.

Lycurgus won in 2016 drie prijzen: het landskampioenschap, de beker en de supercup.

Sporttalent 2016

Zwemster Marieke Tienstra werd uitgeroepen tot Sporttalent van 2016. Marcel Bosker (langebaan schaatsen) en Jorden van Foreest (schaken) waren de andere genomineerden in deze categorie.

Provinciale Sportprijs

De Provinciale Sportprijs werd gewonnen door Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Deze prijs wordt traditioneel uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie Groningen.

Nijland zijn grote verdiensten voor inmiddels twintig jaar FC Groningen hebben een positieve invloed gehad op de uitstraling van het (top)voetbal in onze provincie.

Gedurende drie weken in februari en maart kon gestemd worden op de Sporter en de Sportploeg. Daarnaast kiest de Sportprijscommissie traditioneel het Sporttalent en bepaalt zij samen met de Provincie Groningen wie de Provinciale Sportprijs wint.
(Bron: sportpleingroningen.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden