O.B.S De Eshoek wint finale project Gezond Scoren!

Foto: www.fcgroningen.nl

O.B.S De Eshoek uit het Groningse Annen heeft woensdag 23 november de finale van het maatschappelijke project ‘Gezond Scoren!’ gewonnen. De school behaalde woensdagmiddag de meeste punten tijdens de afsluitende gezondheidsquiz van het project in Kinepolis Groningen.

Het project ‘Gezond Scoren!’is een gezondheidsproject voor basisscholen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om meer te bewegen en gezond te eten. De finale van het project Gezond Scoren! werd voor de derde keer gehouden in de bioscoop Kinepolis.

Zes gezondheidsthema’s

De kick-off vond half september vond plaats. Zes weken lang werden zes verschillende gezondheidsthema’s: ‘Ontbijten, Groente en Fruit, Bewegen, Geluk, Water drinken en Slapen’ onder de aandacht gebracht bij kinderen uit groep vijf tot en met acht.

Video

Ter introductie op ieder gezondheidsthema was er door FC Groningen een video opgenomen. Aan het begin van de week werd de video in de klas werd vertoond. In iedere video fungeerde een speler en/of trainer van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. Docenten konden naar eigen inzicht het thema van die week laten terugkomen in het bestaande lesprogramma.

Finalisten

De finalisten van dit jaar waren S.B.O De Zwaaikom uit Hoogezand, O.B.S De Eshoek uit Annen en C.B.S. De Wegwijzer in Groningen.

Er deden dit jaar in totaal 28 basisscholen uit het verzorgingsgebied van FC Groningen mee, dit betekent 2.800 leerlingen.

Met Gezond Scoren! wil de Stichting FC Groningen in de Maatschappij met haar maatschappelijke partners bijdragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van de club.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden