Donar wint op wilskracht van Landstede

Donar heeft op wilskracht een knappe overwinning behaald tegen Landstede. De Groningers wonnen met 83 – 81 in Zwolle na een achterstand van 17 punten bij rust.

De uitwedstrijd tegen Zwolle werd als lastig bestempeld, zonder Wright en Bekkering.

Na twee kwarten was de stand 50 – 33 in het voordeel van Zwolle, maar de Groningers gaven niet op.
Na de rust kwam Donar als herboren terug en kwam punt voor punt dichter bij. Aan het begin van de laatste kwart was de achterstand nog 10 punten.

Donar zette alles op alles, waardoor Zwolle de weg kwijt leek te zijn. Ruim 2 minuten voor het einde stond Groningen voor het eerst met voorsprong op de borden.

Zwolle kwam hierna met een prachtige driepunter nog eenmaal voor te staan, maar Lance Jeter beantwoordde met een mooie score en Donar won deze zware wedstrijd zonder Wright en Bekkering.

Volgende week speelt Donar de bekerfinale tegen Den Bosch ook in Zwolle, waar verleden jaar op dezelfde plek de beker werd gewonnen.