FC Groningen wint van VVV Venlo

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo zondagmiddag met 0-1 gewonnen. Jorg Schreuders zorgde voor het winnende doelpunt.

In de eerste helft was Groningen veelvuldig aan de bal maar wist niet te scoren. VVV was gevaarlijk vanuit de omschakeling. Johan ten Hve scoorde halverwege de eersste helft, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De ruststand was 0-0. In de tweede helft verhoogde Groningen het tempo waardoor meer kansen ontstonden. Een kwartier voor tijd zorgde een voorzet van Marvin Peersman dat Jorg Schreuders kon binnenschieten. Dit was tevens de 0-1 eindstand.

Door de winst heeft Groningen nog steeds kans op promoveren naar de eredivisie en heeft drie punten minder dan de nummer 2 Roda JC. FC Groningen staat op de derde plek met 67 punten na 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanstaande zaterdag, 20 april speelt FC Groningen om 21.00 uur de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.