FC Groningen: “Wouter Gudde gaat stoppen en RVC-leden vertrekken”

Foto: Jan Buurma

Wouter Gudde stopt uiterlijk aan het einde van dit seizoen als algemeen directeur van FC Groningen. Dat maakte FC Groningen bekend op social media.

Daarnaast leggen de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Erik Mulder en commissaris Berend Rubingh per direct hun functie neer, valt te lezen in een bericht op de website van FC Groningen.

Deze beslissingen zijn volgens FC Groningen genomen om de rust bij de club te laten terugkeren.

Wouter Gudde werd in 2019 aangesteld als algemeen directeur van FC Groningen. Na een slecht jaar op sportief vlak vorig seizoen, dat degradatie als gevolg had, heeft dat tot onrust geleid. De onrust is er nu nog meer nu de huidige sportieve resultaten nog achter blijven bij de verwachtingen.

“Het lijkt mij het beste voor de continuïteit van de club dat ik mijn vertrek aankondig,” licht Gudde toe. “Alle hoofdverantwoordelijken voor de degradatie zijn weg of gaan weg. Het enige en allerbelangrijkste is daarom nu dat alles en iedereen zich achter de spelers en de nieuwe technische staf gaat scharen om met elkaar de weg naar boven te vinden.”

Gudde laat daarnaast weten eerder plaats te willen maken als de club voor het einde van dit seizoen een nieuwe algemeen directeur heeft gevonden.

“Het Stichtingsbestuur van FC Groningen onder leiding van Marco Out en de overgebleven RvC-leden Paul de Rook, Bas Schrage en Han Berger gaan met elkaar in overleg over het verdere vervolg bij de club”, aldus FC Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen