FC Groningen begint met digitale toegang via app tot Euroborg

Foto: Jan Buurma

FC Groningen begint met een app waarmee seizoenkaarthouders toegang krijgen tot thuiswedstrijden bij de Euroborg. Met de FC Groningen App op de telefoon heeft de FC-supporter de seizoenkaart altijd binnen handbereik.

Ook kan de kaart gemakkelijk worden overgeheveld naar vrienden of familie. De app wordt fasegewijs per tribune ingevoerd, meldt FC Groningen. Vanaf de komende thuiswedstrijd aanstaande maandag 23 oktober tegen FC Emmen kunnen supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune zowel digitaal als met hun huidige seizoenkaart naar binnen.

Het werken met het zogenaamd Identity Based Access (IBA) betreft een pilot van de KNVB waaraan FC Groningen en meerdere clubs in het betaalde voetbal meedoen. Tijdens deze pilot wordt gekeken of het digitale toegangsbewijs de toegangskaart kan gaan vervangen.

Digitale toegang

Door de digitale toegang via de FC Groningen App istoegang tot Euroborg gemakkelijker, gastvrijer en veiliger. Na de twee eerstvolgende thuiswedstrijden krijgen seizoenkaarthouders op de Piet Fransen Tribune een uitnodiging om de app te gebruiken en later in het seizoen ontvangen ook de seizoenkaarthouders op de Koeman Tribune een uitnodiging. De app werkt eerst alleen voor seizoenkaarten, maar wordt gedurende het seizoen ook ingezet voor losse toegangskaarten.

In eerste instantie gaat FC Groningen de app hybride invoeren waardoor toegang tot het stadion zowel met de FC Groningen App als met de seizoenkaart mogelijk is. Ook staat de app vol wedstrijdinformatie en clubnieuws.

Uitleg

De FC Groningen App is te downloaden via Appstore of de PlayStore. Na het downloaden moet de supporter zich eenmalig te identificeren middels het scannen van een geldig identiteitsbewijs. Op deze wijze weet FC Groningen wie er daadwerkelijk in het stadion aanwezig is waardoor het beter de veiligheid van alle FC-supporters kan waarborgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen