FC Groningen met lege handen na verlies tegen NAC

FC Groningen heeft vrijdagavond in Breda met 3-2 verloren van NAC. Bij rust keek de FC tegen een 2-1 achterstand aan. Spits Kevin van Veen maakte beide goals voor de Trots van het Noorden. Voor NAC scoorden Tom Boere en Martin Koscelnik en Boy Kemper. In de blessuretijd kopte Kemper in de laatste minuut de winnende goal binnen.

Na vier minuten stond NAC al voor na een binnengekopte bal via Tom Boere vanuit een corner. FC Groningen wist aanvallend weinig kansen te creƫren, maar kwam via vrije trap van Kevin van Veen met bijna een half uur op de klok op gelijke hoogte, 1-1. De spits vierde zijn treffer uitbundig met de fanatieke NAC-supporters en werd getrakteerd op een bierdouche. Daarop dirigeerde scheidsrechter Stan Teuben de ploegen naar binnen. Het juichen leverde Van Veen ook een gele kaart op.

Vlak voor rust was de doelman van Groningen kansloos, na eerst een schot van afstand van Dominik Janosek tegen te houden en vervolgens in de rebound de bal toch binnen de goal ging. Bij rust was de stand 2-1.

In het eerste kwartier na rust startte Groningen voortvarend met vier goede kansen. Rente raakte de paal met een voorzet, Leandro Bacuna kopte over na een voorzet van Romano Postema. Een andere voorzet van de spits schoot door waarna Thom van Bergen kon inzetten en Victor Wernersson de bal uit het doel hield. Net na een uur spelen schoot Johan Hove van binnen het strafschopgebied rakelings over.

Een kwartier voor tijd was het wel raak. Rente zette uitstekend door aan de rechterkant en zijn voorzet werd schitterend tegen de touwen gekopt door Van Veen, 2-2. NAC gaf na de gelijkmakerniet op. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een hoekschop nadat een bal verkeerd werd weggewerkt. Uit de corner kopte Kemper raak voor de Brabanders waardoor FC Groningen met lege handen stond na een heet avondje NAC.

FC Groningen komt komende week niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie vanwege interlandvoetbal. Een weekend later speelt FC Groningen een dubbele wedstrijd. Vrijdag 20 oktober gaat FC Groningen op bezoek bij De Graafschap. Maandag 23 oktober wordt om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Emmen afgetrapt.