FC Groningen wint in eindfase van Helmond Sport

FC Groningen heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport in de laatste minuten de wedstrijd gewonnen. Het werd 2-1 voor de Groningse voetballers.

Tot aan rust had FC Groningen het meest de bal, maar op een paar kleine kansen bleef het 0-0.

In de tweede helft werd Helmond Sport dreigender. Twintig minuten voor fr officiƫle eindtijd kwam Groningen op voorsprong. Thom van Bergen wist te scoren vanuit een hoekschop. Vervolgens belandde bier op het veld en werd de wedstrijd stilgelegd.

Na de onderbreking kreeg Helmond Sport een strafschop na een ingreep van Marco Rente ingrijpen, waarbij hij de tegenstander neerhaalde. Rente kreeg een rode kaart en spits Martijn Kaars benutte de strafschop.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist invaller Liam van Gelderen toch nog te scoren en eindigde de wedstrijd in 2-1 winst voor Groningen.

FC Groningen heeft na zeven westrijden 13 punten. Vrijdag 29 september speelt Groningen de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.