Gestaakte wedstrijd FC Groningen – NEC dinsdag uitgespeeld zonder publiek

Foto: Jan Buurma

De gestaakte wedstrijd tussen FC Groningen en N.E.C. wordt dinsdagmiddag uitgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten in overleg met de lokale autoriteiten in Groningen, meldt de KNVB zondagmiddag.

De wedstrijd werd zaterdagavond in de 18e minuut gestaakt, nadat de assistent-scheidsrechter werd geraakt door een beker met vloeistof die uit het publiek werd gegooid. De stand was nog 0-0.

De overige 72 resterende speelminuten worden vanaf 15.00 uur gespeeld.

Een 18-jarige man uit Bedum werd vrij vlot na het incident aangehouden. De politie maakte zondagochtend bekend dat deze man voorlopig vast blijft zitten.

Ook stelt volgens de KNVB de onafhankelijke aanklager betaald voetbal een onderzoek in naar het incident bij FC Groningen – N.E.C.

In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB, gericht op de veiligheid op het veld, staat dat als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, de scheidsrechter besluit om direct de wedstrijd definitief te staken.

Uitgangspunt is vervolgens dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel mogelijk op het veld moeten worden beslist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen