Opnieuw verlies voor FC Groningen tegen Volendam

Tot twee keer toe kwam Groningen op gelijke hoogte, Tot twee keer toe kwam Groningen op gelijke hoogte, maar bleef opnieuw achter met lege handen en geen punten.  Het werd 3-2 in de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Groningen verliest de zevende competitiewedstrijd op rij. Ondanks het soms goedvoetballende team en veelvuldig balbezit voor Groningen is het door een foutieve terugspeelbal van Chalus dat Volendam op voorsprong komt. Oristanio weet de terugspeelbal in de goal te schieten.

In de eerste fase kregen Lundqvist en Pepi een kans maar deze ballen gingen er niet in. Ondanks het meer balbezit voor Groningen staat het bij rust 1.0 voor de Volendammers.

Na ruim vijf minuten spelen in de tweede helft maakt Hove de gelijkmaker na een corner. Een paar minuten later komt Volendam opnieuw op voorsprong. Een kwartier voor einde van de wedstrijd schiet Pepi de 2-2 binnen. Vijf minuten later komt de FC opnieuw op achterstand door een goal van Mühren.

Ondanks vijf minuten blessuretijd blijft de eindstand 3-2 in deze degradatiekraker.

FC Groningen blijft op de laatste plaats in de eredivistie met twaalf punten uit negentien wedstrijden.