Mads Bech Sørensen nieuwe aanwinst FC Groningen

Foto: De Redactie

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen Mads Bech Sørensen. De 24-jarige Deense centrale verdediger komt per direct over van de Premier Leage-club Brentford FC. De Deen gaat in Euroborg spelen met rugnummer 29 en de voetbalnaam Bech op zijn shirt, meldt FC Groningen.

Mads Bech Sørensen is geboren in Horsens, Denemarken. Hij begon zijn voetbalcarrière in 2011 bij de plaatselijke AC Horsens. Medio 2017 maakte Sørensen al op jonge leeftijd de overstap naar Brentford FC in Engeland. Sørensen speelde dit seizoen vier wedstrijden in de Premier League. De jeugdinternational van Denemarken werd de laatste seizoenen verhuurd aan respectievelijk AFC Wimbledon en OGC Nice. Voor dit seizoen kwam Sørensen tot elf wedstrijden in de Premier League en 41 duels in het Championship, het op één na hoogste niveau van Engeland. De centrale verdediger scoorde twee keer.

Fysiek sterke verdediger

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de komst van Sørensen: “Mads is een grote, fysiek sterke centrale verdediger. Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe. Wij wensen Mads heel veel succes de komende maanden bij FC Groningen.”

Mads Bech Sørensen is de derde speler die toegevoegd wordt aan de selectie, nadat bekend werd dat Johan Hove en Aimar Sher eveneens een contract tekenden bij FC Groningen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen