FC Groningen contracteert Johan Hove en Aimar Sher

Foto: Jan Buurma

FC Groningen heeft twee nieuwe spelers gecontracteerd. De 22-jarige Noor Johan Hove en de 20-jarige Zweed Aimar Sher tekenden dinsdag een contract, meldt FC Groningen.

Hove wordt per direct overgenomen van Strømsgodset IF en tekende een contract voor 3,5 jaar. In 128 competitiewedstrijden wist de middenvelder 29 keer te scoren en heeft hij 10 assists op zijn naam.

“Hoewel hij pas 22 jaar is, hebben wij de overtuiging dat hij direct van toegevoegde waarde kan zijn voor onze huidige selectie”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

De Zweed Aimar Sher is voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Spezia Calcio 1906. De huurovereenkomst met de 20-jarige middenvelder kan FC Groningen na dit seizoen met een jaar verlengen. In beide gevallen heeft de FC ook een koopoptie na afloop van de huurperiode.

Aimar Sher is geboren in Kirkuk en heeft daarmee Irakese roots. In Zweden speelde hij vanaf 2014 bij Hammarby IF voordat de middenvelder in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Italië.

Fledderus: “Anderhalf jaar geleden hadden wij Aimar ook in het vizier en wij wilden hem toen al heel graag naar FC Groningen halen. Hij koos toen helaas voor Italië. Aimar is een speler met veel potentie, van wie wij denken dat hij – ondanks zijn jonge leeftijd en het geringe aantal speelminuten op het hoogste niveau in de laatste maanden – iets kan toevoegen aan onze selectie”.

FC Groningen meldt ook nog druk bezig te zijn met andere directe versterkingen voor de selectie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen