FC Groningen stopt per direct samenwerking met trainer Frank Wormuth

Foto: Jan Buurma

FC Groningen stopt per direct de samenwerking met hoofdtrainer Frank Wormuth. Dat maakte de voetbalclub maandagochtend bekend.

“Binnen de club is onvoldoende draagvlak voor het langer laten aanblijven van de Duitse oefenmeester”, aldus FC Groningen. “De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen”.

“Hoewel de afgelopen maanden veel energie is gestoken in het realiseren van verbeteringen, heeft de clubleiding moeten vaststellen dat er geen basis is de samenwerking met Frank Wormuth succesvol te continueren”.

“We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken”, licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe in een bericht. “De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep”.

Er is volgens Fledderus te weinig duidelijkheid en verbinding. “Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig.”

FC Groningen verloor zondagmiddag met 3-2 van Fortuna Sittartd en staat op de vijftiende plaats in de Eredivisie met 12 punten uit veertien wedstrijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen