FC Groningen verliest van FC Utrecht

Ondanks een voorsprong voor rust, verloor FC Groningen de uitwedstrijd in Utrecht met 2-1 zondagmiddag.

Na een redelijk begin en een aantal kansen maakte Florian Krüger de 1-0 op aangeven van Pepi voor Groningen. Na rust was FC Utrecht de betere ploeg die vooral de Groningers in de verdediging dwong.

Na ruim een uur spelen maakte Talor Booth na een mooie solo-actie de gelijkmaker. In de 84e minuut bepaalde Van de Streek de eindstand voor Utrecht, na een voorzet van Amin Younes.

Ondanks nog pogingen op de gelijkmaker in blessuretijd verloor Groningen met 2-1 van FC Utrecht.

Met twaalf punten uit 13 wedstrijden staat FC Groningen op de 14e plaats in de Eredivisie.

FC Groningen ontvangt aanstaande zondag Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop.