FC Groningen wint spectaculair van PSV

FC Groningen zorgde zondagmiddag voor een stunt. In de Euroborg wist versloeg Groningen met 4-2 PSV.

Bij rust stond het 3-1 in het voordeel van FC Groningen na goals van Ricardo Pepi, Radinio Balker, Cyril Ngonge. Ibrahim Sangaré zorgde voor de eerte goal voor PSV.

De ruim 21.000 supporters agen een spectaculaire eerste helft. Keeper Jan de Boer wist na een kwartier spelen met een knappe redding een kopbal van Guus Til tegen te houden.

PSV had het eerste half uur het betere spel maar wist niet tot scoren te komen. Tot de 39e minuut aanbrak in Euroborg. Cyril Ngonge onderschepte de bal, maar kwam niet tot scoren. Ricardo Pepi wist in de rebound te scoren, 1-0.

Na een hoekschop van Laros Duarte kopte Radinio Balker enkele minuten na de openingstreffer de 2-0 binnen. In blessuretijd van de eerste helft wist Ngonge de 3-0 te scoren. samen met Neraysho Kasanwirjo een aanval op. PSV deed op slag van rust nog iets terug via Ibrahim Sangaré, 3-1.

In de tweede helft was Groningen vooral aan het verdedigen, maar bleef ook voetballen. Keeper De Boer wist verschillende kansen van PSV tegen te houden.

In het laatste kwartier van de wedstrijd bleef het spannend. PSV kwam terug in de wedstrijd via een kopbal van Guus Til, 3-2. De Jong kopte met nog ruim vijf minuten te spelen op de lat boven keeper De Boer.

FC Groningen besliste de wedstrijd in blessuretijd. Dankerlui vond invaller Joey Pelupessy die de bal bijna door het net heen schoot. De eindstand: 4-2.

Met elf punten uit elf wedstrijden staat FC Groningen op de 14e plaats in de eredivisie.