FC Groningen verliest van RKC Waalwijk

FC Groningen verloor zondagavond kansloos van RKC in Waalwijk. Voor rust stond er al 3-0 op het scorebord voor RKC.

Het was volgens FC Groningen een dramatische eerste helft. Na 16 minuten spelen maakte Finn Stokkers de 1-0 na een verkeerde terugspeelbal van Damil Dankerlui op doelman Peter Leeuwenburgh. Een kleine tien minuten later werd Michiel Kramer diep gestuurd. De topscorer van RKC was eerder bij de bal dan doelman Peter Leeuwenburgh en kon de bal daardoor nog net afgeven aan Stokkers die vervolgens de tweede goal van de avond op zijn naam schreef.

Een inzet van Jørgen Strand Larsen eindigde vervolgens op de paal. In de 39e minuut maakte Richard van der Venne de derde Waalwijkse treffer. Na een goede steekpass tikte hij de bal over de Groningse doelman.

Na rust ging Groningen na een drievoudige wissel, waarbij Mo el Hankouri, Cyril Ngonge en Daniel van Kaam binnen de lijnen kwamen voor Michael de Leeuw, Bart van Hintum en Damil Dankerlui, op zoek naar een goal.

Na een één-tweetje tussen Ngonge en Strand Larsen kon de Noorse spits een klein kwartier na rust de bal binnentikken: 3-1. Groningen wist de wedstrijd echter na de goal niet meer te keren. Op een paar kansen na bleef de eindscore 3-1.

Het was de vierde nederlaag op rij voor FC Groningen. Ondanks het verlies blijft FC Groningen op de achtste plaats staan in de eredivisie. Volgende week zaterdag ontvangt FC Groningen in eigen huis hekkensluiter Sparta. De wedstrijd begint om 21.00 uur.