FC Groningen verliest strijdend van Ajax

FC Groningen verloor zaterdag met 1-3 van Ajax. Het was echter geen makkelijke wedstrijd voor de koploper van de Eredivisie.

Het was na twintig minuten spelen Jørgen Strand Larsen die FC Groningen op voorsprong bracht na een mooie aanval. Op dat moment had alleen Steven Berghuis van Ajax een kans gehad maar deze bal belandde op de lat.

FC Groningen had na de goal meer balbezit en strijdde voor de 2-0. Echter Davy Klaassen zorgde ondanks het betere spel van Groningen voor de gelijkmaker na een voorzet van Dusan Tadić. Vlak voor rust vergrootte Ajax de voorsprong. Een voorzet van Tadic, die in eerste instantie werd weggewerkt werd opnieuw voorgegeven. Daarbij maakte Damil Dankerlui hands. Ondanks het gegeven rustsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis riep de VAR hem naar de kant. Na het zien van de beelden werd een strafschop gegeven. Tadić maakte de goal en bepaalde de ruststand op 1-2.

Na rust ging Groningen opnieuw nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde geen grote kansen. Ajax werd na een kwartier spelen ook dreigender, maar door goed te verdedigen leverde dit geen doelpunten op. In blessuretijd maakte Steven Berghuis de beslissende goal en eindigde de wedstrijd op 1-3.

Volgende week zondag speelt Groningen de Derby van het Noorden en gaat op bezoek bij sc Heerenveen. De wedstrijd begint om 12.15 uur.