FC Groningen verliest in slotfase van Fortuna Sittard

FC Groningen wist zaterdagavond niet te winnen van Fortuna Sittard. In eigen huis werd met 0-1 verloren voor ruim 7.000 supporters.

Ondanks veelvuldig balbezit in de eerste helft kwam Groningen niet tot scoren. Kansen waren er voor Michael de Leeuw en Jørgen Strand Larsen. Vlak voor rust was er een kans voor Mats Seuntjens, maar deze bal hield doelman Leeuwenburgh tegen. Bij rust stond het 0-0.

Na rust waren er enkele gevaarlijke momenten van Strand Larsen, maar tot scoren kwam Groningen niet. Fortuna probeerde het via lange ballen. In de 82e minuut ging invaller Cyril Ngonge de fout in bij het uitverdedigen. Daardoor kwam de bal voor de voeten van Dimitros Siovas terecht, die vervolgens wist te scoren.

FC Groningen zakte door het verlies voorlopig naar de elfde plek in de eredivisie met 25 punten uit 22 wedstrijden. Volgende week zondag 20 februari speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.