Speciale ‘bevingsband’ FC Groningen blijft tot aardbevingsproblematiek is opgelost

Foto: FC Groningen

FC Groningen heeft besloten met de speciale aanvoerdersband te blijven spelen tot de eis van het Groninger Gasberaad – een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan – is ingewilligd.

Op deze wijze wil FC Groningen een langdurig statement maken omtrent de aardbevingsproblematiek vanwege de gaswinning in de provincie. De club vraagt iedere week landelijke aandacht voor het probleem door het dragen van de aanvoerdersband en laat zien achter de achterban te staan, die veelal te maken hebben met aardbevingsproblemen.

Supporterscoördinator Matthias Mulder was afgelopen zaterdag aanwezig tijdens de manifestatie op de Vismarkt, waar duizenden Groningers hun stem lieten horen en om ‘Respect voor Groningen’ vroegen. “Wij zijn als club begaan met onze achterban. Veel van onze supporters hebben te maken of te maken gehad met aardbevingen en ondervinden daarvan nog steeds problemen”, aldus supporterscoördinator Matthias Mulder. Een aanvoerder gaat voorop in de strijd en daarvan is de aanvoerdersband het symbool. Wij laten hiermee zien achter onze strijdbare achterban te staan, net zo lang tot er een oplossing is gevonden. We zullen de band met trots dragen en op deze manier wekelijks aandacht blijven vragen voor de gedupeerden in ons verzorgingsgebied.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen