FC Groningen 2022, wat kunnen we verwachten?

Foto: Jan Buurma

De eerste seizoenshelft van 2021/2022 zit erop voor FC Groningen. Nu we bijna aan het begin van 2022 staan, wordt het hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar én alvast een kijkje in het komende jaar. Want wat kunnen we verwachten van FC Groningen? Hoe zullen zij zich gaan ontpoppen in de tweede seizoenshelft? Wie zijn de nieuwe sterspelers? En hoe zit het nu toch eigenlijk met trainer Danny Buijs?

Deze nieuwe speler kan het verschil maken

FC Groningen was erg druk op de transfermarkt het afgelopen jaar. Dit komt mede doordat ze het op het gebied van financiën erg goed hebben aangepakt. Zij zijn als één van de weinige clubs in staat geweest om ook zwarte cijfers te schrijven. Ondanks het tekort wat van tevoren berekend was. Dit komt o.a. door steun van de overheid en supporters, maar ook doordat ze een aantal zeer lucratieve transfers hebben weten te maken. Zo hebben de transfers van Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson heel veel opgebracht eind augustus.

Zelf hebben zij echter ook een aantal nieuwe spelers mogen verwelkomen. Een speler die we waarschijnlijk goed in de gaten moeten houden het komende jaar is Daleho Irandust. FC Groningen heeft deze speler echt vol trots en enthousiasme aangekondigd. De ervaring leert dat dit betekent dat ze echt een klein juweeltje te pakken hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan de aankondiging die ze toen deden bij Luis Suárez. Dat was eveneens heel groot en bleek een schot in de roos te zijn.

De 23-jarige Irandust is een jonge speler die heel wat potentie heeft. Met rugnummer tien behoort hij nu tot één van de meest creatieve middenspelers in het gehele team. Op zijn jonge leeftijd heeft hij al drie keer A-interlands voor Zweden mogen spelen. De verwachting is dat we nog heel veel van hem gaan zien.

Benieuwd welke transfers er nog meer zijn gemaakt? Bekijk de laatste FC Groningen transfers op Soccernews.nl om van alles op de hoogte te blijven.

Slechte eerste helft

Helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor FC Groningen. Ze hebben volgens experts namelijk een schrikbarende eerste seizoenshelft gespeeld. Ze hebben hierbij mazzel dat er clubs zijn die het nog slechter doen, maar zoals verslaggever Stefan Bleeker heel mooi aangaf: “FC Groningen presteert in principe als een club die strijdt tegen degradatie, als je puur kijkt naar het aantal punten.” In verhouding met vorig jaar een heel groot verschil. Toen speelde FC Groningen juist een waanzinnige eerste helft, waardoor de ploeg zelfs voldoende punten had gescoord om mee te doen aan de play-offs van het Europees voetbal. Dit jaar had het verschil niet groter kunnen zijn. Dit wordt mede veroorzaakt door het gebrek aan ervaring van de ploeg. Hoewel het team vol met potentieel zeer goede voetballers zit, zijn ze allemaal nog erg jong en hebben ze weinig ervaring. Dit gaat ze parten spelen.

Laatste jaar van trainer Danny Buijs

Er gingen al genoeg geruchten de ronde. Maar sinds enkele dagen is nu echt de kogel door de kerk en heeft FC Groningen aangegeven dat het voor 2022/2023 een nieuwe hoofdtrainer aan zal stellen. Hierbij wordt het aflopende contract van Danny de Buijs niet vernieuwd. We zijn benieuwd wat dit gaat betekenen voor FC Groningen.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen