Verlies voor strijdend FC Groningen na vroege rode kaart

FC Groningen verloor dinsdagavond de laatste wedstrijd van dit jaar met 1-0 van AZ in Alkmaar. Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Groningen met tien man te staan na een rode kaart van Neraysho Kasanwirjo.

Na drie minuten spelen gaf scheidsrechter Martin van den Kerkhof Neraysho Kasanworjo een rode kaart na een tackle op Dani de Wit. Vanaf dat moment ging Groningen in de knokstand. AZ scoorde na negen minuten spelen, maar deze goal van Yakinari Sugawara werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel.

Halverwege de eerste helft kreeg Michael de Leeuw nog een kans, maar deze bal ging net over het doel. Met een man minder wist FC Groningen verdedigend de stand op 0-0 te houden tot aan de rust.

In de tweede helft kreeg AZ weinig kansen ondanks veel balbezit. In de 70e minuut kwam AZ toch op voorsprong na een afstandsschot van Jesper Karlsson. Ondanks verschillende pogingen voor een gelijke stand verloor FC Groningen de wedstrijd.

Voorlopig staat FC Groningen op de twaalfde plek met negentien punten, maar Willem II en Heracles kunnen deze woensdag Groningen passeren op de lijst.

Na de winterstop speelt FC Groningen de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar op zondag 16 januari thuis tegen PSV.