Record aantal kinderen doet mee aan de Sporthopper

Foto: Publiek Domein

Een recordaantal van 1.200 kinderen en 50 sportaanbieders doen dit jaar mee aan Sporthopper, het sportkennismakingsprogramma voor jeugd tussen 4 en 15 jaar.

Sporthopper, een product van Huis voor de Sport Groningen, is al jaren een begrip in de gemeente Groningen en deze lente/zomer editie gaat in maart van start.

Kinderen konden zich tot en met 16 februari opgeven voor één of meer van de 204 aangeboden cursussen, zoals wielrennen, twirling, klimmen en triatlon.

Dubbele winst

Een groot aantal kinderen kiest na hun kennismakingscursus uiteindelijk ook voor een lidmaatschap bij de desbetreffende vereniging.

“Dubbele winst dus”, aldus projectcoördinator Renate Miedema. “Naast deze gezonde winst levert Sporthopper namelijk ook winst op voor de sportverenigingen. Sporthopper is namelijk een laagdrempelige en praktische manier om nieuwe leden te werven. Door deelname aan Sporthopper krijgt de vereniging de kans zich breed te profileren en een bijdrage te leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de jeugd.”

Voor meer informatie: sporthopper.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden