FC Groningen start komend seizoen met voetbalschool bij ACV Assen

Foto: Publiek Domein

FC Groningen start aankomend seizoen met een open voetbalschool bij ACV Assen. Deze voetbalschool is toegankelijk voor jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. De FC Groningen Voetbalschool wordt georganiseerd op verschillende locaties in de regio.

ACV Assen is na VV Zuidhorn de tweede partnervereniging voor de FC Groningen Voetbalschool.

ACV is één van de grootste amateurverenigingen uit Assen en in het verleden veelvuldig gastheer geweest in het kader van activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof.

Floris van Es, hoofd jeugdopleiding van ACV Assen kijkt uit naar de samenwerking, meldt FC Groningen. “Het is voor ons als club een mooie kans om extra trainingen van hoog niveau aan te bieden op ons sportpark”, aldus Floris van Es. “Ik ben vaker betrokken geweest bij activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof en heb gezien hoe enthousiast alle deelnemers zijn. Alle activiteiten van FC Groningen hebben iets unieks en het enthousiasme van de deelnemers gunnen we de jeugd van ACV en in de regio van harte. Daarnaast is FC Groningen ongelooflijk populair in deze regio.”

Focus op ontwikkeling

Het doel van de FC Groningen Voetbalschool is nog meer voetballende kinderen beter bereiken en bedienen. Door meerdere cyclussen van trainingen aan te bieden, krijgen meer kinderen de mogelijkheid kennis te maken met FC Groningen.

Daarnaast helpt de FC Groningen Voetbalschool de Eredivisionist om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Naast de traditionele manier van scouten bij de honderden amateurverenigingen in Stad en Ommeland, kunnen voetballende jongens en meiden via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool doorgroeien naar de FC Groningen Opleiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden