FC Groningen onderuit tegen RKC Waalwijk

FC Groningen speelde zaterdagavond een slechte wedstrijd en verloor met 3-1 van RKC Waalwijk.

Na het eerste kwartier spelen keek Groningen al tegen een 2-0 achterstand aan na balverlies van Ko Itakura en Bart van Hintum. Thijs Oosting wist twee keer te scoren.

Pas nadat Ahmed El Messaoudi vlak voor rust de 2-1 scoorde, werd Groningen sterker. Ook na de pauze had Groningen het overwicht van het spel en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Invaller Kian Slor kreeg een grote kans maar de bal trof de paal. Sylla Sow besliste in de laatste minuten de wedstrijd met een derde treffer voor RKC.

Ondanks de nederlaag blijft FC Groningen op de zesde plek op de ranglijst van de Eredivisie met 43 punten.

Volgende week is er geen Eredivisie vanweg interland voetbal. Zaterdag 3 april speelt FC Groning de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.