Talententrainingen bij Groninger korfbalvereniging Nic./Alfa-college gestart

Foto: Nic./Alfa-college

Op zondag 10 januari gingen voor het tweede jaar op rij de talententrainingen van de Groninger Korfbalvereniging Nic./Alfa-college van start. In het Alfa-college trainden bijna 100 kinderen in twee groepen onder leiding van toptrainers Mike en Kees Vlietstra.

De eerste training, in een reeks van zes, werd een groot succes, meldt Nic.Alfa-college. De ambitieuze korfballers uit stad en regio Groningen werkten met volle concentratie aan hun korfbalvaardigheden en hadden bovenal erg veel plezier in hun sport.

Atte van Haastrecht, jeugdtrainer van Nic., samen met Lisette Hamminga de drijvende kracht achter de talententrainingen, was tevreden over het verloop van de eerste dag: “Het enthousiasme van de deelnemende kinderen is prachtig om te zien. Daarnaast heb ik weer veel talent zien rondlopen. Als de hoogst spelende club van de provincie Groningen is het belangrijk dat we onze korfbalkennis en ervaring met anderen delen. Zo voorzien we het talent in de regio van een boost en wordt het algehele korfbalpeil in Groningen omhoog gebracht.”

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal deelnemers toegenomen. Het is een teken dat de trainingen vorig seizoen goed zijn ontvangen. Naast de broers Vlietstra verzorgen ook de ervaren trainers Jan Jouke Flokstra en Andreas Rusthoven, selectiespeelster Susan Veldstra en Duits international Sven Müller talententrainingen op de zondagochtenden en -middagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden