FC Groningen wint van Sparta

FC Groningen en Sparta spelen in de beginfase geen afwachtend voetbal en beginnen enthousiast aan de wedstrijd.

Ramon-Pascal Lundqvist neemt in de 16e minuut een hoekschop en Wessel Dammers tikt in de rebound de bal binnen. Tien minuten later heeft Groningen opnieuw een kans. Dankerlui geeft een goede voorzet richting tweede paal maar Gudmundsson liep te ver door waardoor hij de bal niet goed kan raken.

Na ruim een half uur spelen maakt Sparta de gelijkmaker, maar het is buitenspel. Vijf minuten later is het wel raak en maakt Lennart Thy de gelijkmaker. Vlak voor rust was er nog een kans voor Duarte van Sparta maar doelman Padt weet de bal te stoppen met zijn voeten.

Bij rust was de stand gelijk. Vlak na rust maakt Strand Larsen de 2-1 na een goede voorzet van Mo El Hankouri. In de 74e minuut is het opnieuw Strand Larsen na een mooie voorzet van Gudmundsson.

Met nog tien minuten te spelen wordt het weer spannend na een goal van Burger. Het gaat gelijk op, maar Sparta geeft niet op. Een vrije trap van Sparta verandert van richting en lijkt de hoek in te gaan maar keeper Padt weet de bal geweldig weg te tikken.

Na een leuk enerverende wedstrijd zijn de drie punten voor Groningen. Het is de vierde gewonnen wedstrijd op rij voor Groningen in de Eredivisie.