FC Groningen verliest van Feyenoord

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 2-0 verloren.

Na een uitstekende eerste helft kwam Groningen na ruim een uur spelen op achterstand. Vanuit een hoekschop kopte Geertruida van dichtbij raak. In de slotfase benutte Berghuis een penalty nadat Dankerlui de rode kaart kreeg nadat hij een duw Ridgiano Haps gaf in het strafschopgebied.

In de eerste helft waren er kansen voor Groningen door Gudmusson. Remco Balk kreeg de grootste kans na een half uur spelen, na snel te reageren op een verkeerde bal van Spajic. De uithaal op het doel raakte echter de lat. Na rust was er nog een schot Ahmed El Messaoudi, maar deze bal ging net naast.

FC Groningen staat ondanks het verlies op de zevende plaats met dertien punten uit acht wedstrijden in de Eredivisie.

Zaterdag 21 november speelt FC Groningen thuis tegen Vitesse.