FC Groningen stunt door winst op Ajax

In een leeg stadion speelde FC Groningen zondagmiddag tegen Ajax. FC Groningen wint van Ajax door een goede organisatie en verdediging met 1-0.

In de eerste helft stond FC Groningen ondanks veelvuldig balbezit van Ajax goed te verdedigen. Met een paar uitbraken wist Groningen het doel te bereiken van Ajax met onder meer een kans voor Strand Larsen.

Ook Padt redde Groningen in de 41e minuut, nadat Tadic de bal niet onder de controle kreeg. FC Groningen ging met een goed georganiseerde defensie met 0-0 de rust in.

Na rust heeft Groningen iets meer balbezit. Ajax speelt een matige wedstrijd. In de 49e minuut verrast Remco Balk met de 1-0 door in de rebound op een schot van Strand Larsen te scoren.

Groningen houdt door kort op de bal te verdedigen de wedstrijd goed in de hand. Ajax speelde een matige wedstrijd.

Balk had opnieuw een kans in de 58e minuut na een verre ingooi van Van Hintum, maar hij kreeg de bal net niet lekker voor zijn voeten. Balk is de eerste Groningen-speler die bij zijn eerste basisplaats in de eredivisie scoort tegen Ajax.

FC Groningen houdt betrekkelijk eenvoudig stand en komt er af en toe gevaarlijk uit. El Hankouri krijgt nog een kans in 72e minuut en Lundqvist raakt een minuut later de buitenkant van de paal.

In 85e minuut zijn er twee goede kansen voor Tadic en Huntelaar, maar beiden raken de bovenkant van de goal. In het slotoffensief is Ajax meeste tijd voor de goal van Padt, maar Groningen hield stand en behaalt een verdiende winst.