Opsporing Verzocht: Woningoverval Winneweer

Foto: Google Maps

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de overval op een 59-jarige vrouw in haar woning aan de Rijksweg in Winneweer.

De overval vond 4 november plaats rond 2.45 uur. De bewoonster schrok van een harde klap tegen haar slaapkamerraam op de eerste verdieping. De ruit werd ingeslagen en er stonden ineens twee mannen in haar slaapkamer. De 59-jarige werd geslagen en de mannen eisten geld. De vrouw werd hardhandig vastgepakt door de overvallers en meegesleurd naar de kluis. Vervolgens wordt ze vastgebonden en de daders vertrokken met een hoeveelheid geld.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden is te zien dat de overvallers in een kleine auto aankomen en om 2.30 uur voor de woning van de buren parkeren, meldt de politie. Ze lopen een paar keer om de woning, tevens café heen. Ook is te zien hoe ze een raam inslaan. Even later komen ze weer door hetzelfde raam naar buiten en vertrekken omstreeks 3.15 uur met de buit in de auto.

De auto, een zwarte Renault Clio, werd kort daarop gedeeltelijk in de sloot, aan de Westerpaauwenweg, in Overschild aangetroffen. De auto bleek op 20 oktober 2019 gestolen te zijn aan het Damsterdiep te Groningen. Tijdens de overval werden valse kentekenplaten gebruikt op de auto.

Signalementen

De ene overvaller heeft een slank postuur en is ongeveer 1.80 meter groot. Hij droeg die nacht zwarte kleding met een capuchon en een pet. Zijn gezicht was bedekt en hij droeg handschoenen. De ander heeft een slank postuur en iets groter. Hij gedroeg zich agressiever. Ook hij droeg zwarte kleding met een capuchon en een pet. Hij had zijn gezicht bedekt en hij droeg eveneens handschoenen.

Getuigen en tips

De politie heeft een reconstructie van de overval gemaakt en ook de bewakingsbeelden worden getoond in de uitzending.De politie vraagt getuigen die de verdachten kennen of informatie hebben over deze zaak te bellen met de opsporingstipstijn 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Opsporing Verzocht is dinsdag 10 december te zien op NPO 1 om 20.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden