Bewoonster Groningerweg gewond na mogelijke woninginbraak

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

De politie onderzoekt een mogelijke woninginbraak aan de Groningerweg in Groningen waarbij de bewoonster ernstig gewond raakte.

Zaterdag aan het eind van de middag belde een 78-jarige mevrouw de politie. Ze werd net wakker, was gewond en kon zich niet herinneren wat er gebeurd was maar haar huis aan de Groningerweg was overhoop gehaald. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Uit onderzoek bleek dat een raam aan de voorkant van de woning was vernield en er was in ieder geval een televisie meegenomen. Ook werd een speurhond ingezet.

Het slachtoffer is vrijdagavond 12 april rond 23.30 uur naar bed gegaan. Op zaterdag 13 april, einde van de middag belde zij met de meldkamer. Het is onbekend wat er in de tussenliggende periode is gebeurd is.

De politie vraagt mensen met informatie en tips over wat zich heeft afgespeeld tussen vrijdagavond 12 april 23.30 uur en zaterdag 13 april eind van de middag in het huis van de 78-jarige vrouw contact op te nemen. Ook vraagt de politie of iemand is opgevallen dat in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand met een tv over straat liep of een tv aanbood in die omgeving of een tv heeft gevonden in de buurt van Groningerweg.

De politie vraagt te bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

0