Justitie looft beloning uit voor gouden tip in Jumbo-ondezoek

Foto: Google Maps/ Streetview
Gisteravond tijdens de tv-uitzending Opsporing Verzocht werd gemeld, dat justitie een beloning van €10.000 uitlooft voor de gouden tip die leidt naar de identiteit van de dader.
Na de uitzending Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft de politie dertig nieuwe tips ontvangen en meer dan vijfhonderd reacties. Volgens de politie zijn daarbij opnieuw namen genoemd.
Een aantal vragen kwamen naar voren tijdens de uitzending.
De dader maakte gebruik van explosieve stof in combinatie met een kookwekker, zowel wit en grijs, van het merk Leifheit. Het vermoeden bestaat dat de kookwekkers gekocht zijn bij een Blokker filiaal.
 • Vragen over de kookwekker zijn:
  Wie herkent de witte kookwekker en mist deze sinds 08 mei?
  Wie herkent de grijze kookwekker en mist deze sinds 31 mei?
  Wie weet of iemand in het bezit is geweest van beide kookwekkers en na 31 mei niet meer?
 • Wie is de Engels en Duits sprekende vrouw?
  Op donderdagavond 8 mei komt rond kwart voor twaalf ’s avonds een vrouw binnen bij een Thaise restaurant om de hoek van Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen. De vrouw vraagt in het Engels en Duits of ze haar telefoon mag opladen. Na ongeveer een kwartier komt ze terug om haar telefoon weer op te halen.Het is diezelfde avond dat de witte emmer met een explosief wordt aangetroffen bij de Jumbo.
 • De overige vragen betreffen de witte emmer en de beide fietsen, van het merk Batavus. Ook wil de politie graag in contact komen met de eigenaar van de Suzuki Swift.
 • Nieuwe getuigen Wilhelminakade en Overwinningsplein
  Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met iedereen die tussen 23.30 uur en 00.15 uur op 8/9 mei op de Wilhelminakade is geweest en nog niet met de politie heeft gesproken.Hetzelfde geldt voor het Overwinningsplein op 31mei/01 juni tussen 23.30 uur en 00.15 uur. Deze mensen kunnen mogelijk belangrijke getuigen zijn.De politie is ook nog steeds op zoek naar een fietser die zondag 31 mei tussen 23.45 uur en 23.56 uur over het Overwinningsplein fietst. Dit is kort voordat de dader oversteekt naar de Jumbo om het pakketje te plaatsen.
 • Vragen over de felicitatiekaart, met de melodie in de kaart ‘Dans je de hele nacht met mij’:
  Wie weet waar de kaart verkocht wordt?
  Wie herkent de kaart en mist deze sinds 30 juni?
  Wie herkent de kaart of heeft deze bij iemand gezien en na 30 juni niet meer.
Vos, leider van het onderzoek vertelde: “In Nederland is het nog niet eerder gebeurd dat afperser vraagt om bitcoins en explosieven gebruikt”. Ook werd verteld dat de dader veel risico nam, zowel voor zichzelf als zijn omgeving.
Het complete dossier, alle vragen, tijdlijn en daderprofiel kunt u nalezen op politie.nl/jumbo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden