Verdachten aangehouden voor schieten met luchtbuks

Foto: Publiek Domein

Drie jongens van 16 jaar zijn dinsdag aangehouden aan de Nieuwe Sint Jansstraat in de Stad. Ze hadden vanuit het dakraam van een woning op meerdere mensen geschoten met een luchtdrukgeweer.

Hierdoor raakten meerdere mensen lichtgewond, meldt de politie.

De melding kwam rond 16.00 uur binnen dat meerdere mensen zouden zijn beschoten vanuit een woning aan de Nieuwe Sint Jansstraat. De drie jongens zijn allemaal ingesloten in het cellencomplex.

Aangiftes

Bij de agenten meldden zich direct vier slachtoffers die aangaven geraakt te zijn. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar een aangifte van hen is opgenomen. Voor de zekerheid zijn ze gecontroleerd door een verpleegkundige van een ambulance. De personen hoefden niet voor medische behandeling overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

In de loop van de middag en avond kwamen in totaal tien mensen bij de politie om hiervan aangifte te doen.

Meteen na de aanhouding van de drie verdachten is een onderzoek gestart in en om de woning. In de woning werd een luchtdrukgeweer aangetroffen, die in beslag is genomen.

Getuigen en mensen, die in de omgeving van de Nieuwe Sint Jansstraat zijn geweest en mogelijk licht letsel hebben opgelopen, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden