Twee minderjarige meisjes aangehouden na vernieling kleding

Foto: Publiek Domein

In een kledingwinkel in Groningen werden vrijdagmiddag twee meisjes van 13 en 14 jaar beiden uit Groningen, aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling en diefstal van kleding.

De beide meiden gingen samen het pashokje in. Een medewerkster vond dit verdacht en stuurde de meiden uit het hokje.

Vervolgens gingen ze naar een ander kledinghokje en dumpten daar kleding. Rennend gingen ze er toen vandoor. Een medewerker vond in het pashokje kledingstukken waaruit de labels waren geknipt.

Een andere medewerkster rende achter de beide meiden aan. Via de Oosterstraat liepen ze naar het Gedempte Zuiderdiep waar ze een restaurant binnen gingen. De meiden werden in het restaurant aangesproken en mee teruggenomen naar de kledingzaak in de Herestraat.

De kledingstukken waaruit de labels waren geknipt bleken niet allemaal van de winkel uit de Herestraat te zijn. In de tas van de 13-jarige werd beveiligingslabels gevonden, een schaar en twee T-shirts uit een andere kledingzaak.

Gewaarschuwde agenten hebben de meisjes aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Nadat ze een verklaring hadden afgelegd mochten de meisjes vrijdagavond het politiebureau weer verlaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden