Vijf mannen aangehouden na schietincident in Beerta

Foto: Politie

Woensdagavond zijn vijf mannen aangehouden na een schietincident aan de Torenstraat in Beerta.

Het gaat om een 17-jarige jongen uit Heiligerlee, een 25-jarige man uit Beerta, een 30-jarige man uit Westerlee, een 39-jarige man uit Beerta en een 41-jarige man uit Winschoten, meldt de politie.

De eerste melding was woensdagavond rond 23.15 uur. Buurtbewoners zouden schoten hebben gehoord en belden de politie. Meerdere personen werden aangetroffen op de plaats van het incident. Al snel werden drie verdachten aangehouden.

Twee van hen werden naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Zij waren aanspreekbaar. Ze zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten voor verhoor.

Zoekactie

Volgens getuigen zou er sprake zijn van nog een vierde en/of vijfde verdachte, die in een auto zijn weggevlucht. Na een zoekactie in de omgeving is dit voertuig aangetroffen in Westerlee. De inzittenden waren daar op dat moment niet meer aanwezig.

Kort daarna zijn deze twee mannen alsnog aangehouden in Groningen.

Het politieonderzoek is in volle gang. De politie doet onder meer buurt- en sporenonderzoek. Het is nog niet bekend hoe de verwondingen bij de twee mannen zijn ontstaan. Ook de toedracht van het incident is nog onduidelijk. De verdachten worden gehoord over de aanleiding van het voorval en hun betrokkenheid.

Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden