Op de vlucht op gestolen scooter

Foto: © Politie Groningen Stad & Haren/ Facebook

Een 35-jarige man uit Groningen is maandagnacht op de Amkemaheerd aangehouden voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs op een gestolen scooter.

Bij de politie kwam rond 00:20 uur in de nacht een melding binnen dat er twee personen zich verdacht ophielden bij een winkel aan de Claremaheerd. Bij aankomst bij het pand werd niemand meer aangetroffen, meldt de politie.

In de omgeving werd kort hierop een scooter gezien die bij het zien van de politieauto er snel vandoor ging. Tijdens zijn vlucht verloor hij een uitlaat. De scooter reed via een fietspad in de richting van de Amkemaheerd. Aan het eind van dit pad stonden twee collega’s met een opvallende politieauto stil.

Toen de scooterrijder de agenten zag, probeerde hij langs de politieauto te rijden maar raakte hierbij de achterkant en kwam hierbij ten val. Hierna kon de man aangehouden worden.

Voor de zekerheid is de verdachte medisch onderzocht, maar hij bleek geen letsel te hebben opgelopen bij deze botsing. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politieauto moest worden afgesleept met schade.

Onderzoek

De scooter bleek eerder deze maand te zijn gestolen in de stad Groningen. De aangetroffen uitlaat bleek niet van deze scooter te zijn. Waar de uitlaat vandaam komt, wordt onderzocht.

Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en vermoedelijk onder invloed te zijn van drugs.

Vraag

De politie vraagt ‘Wie de uitlaat herkent?, ‘kan zich melden op 0900-8844.

© Politie Groningen Stad & Haren/ Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden