CAO-actie woensdag 22 april: Landelijke langzaamaanactie

Foto: Wijkagent Jeroen Welling

Woensdag 22 april begint de politie een landelijke langzaamaanactie vanaf 7.00 uur in politie-eenheid Noord-Nederland. Deze zwaan-kleef-aan actie van de politie zal gaan via alle eenheden en eindigt omstreeks 20.00 uur in politie-eenheid Limburg.

Collega’s rijden in hun dienstauto met een snelheid van 60 kilometer per uur en met gebruikmaking van optische signalen over alle rijstroken van de betreffende wegen rijden. De eenheid Noord-Nederland  vertrekt vanaf 7.00 uur vanaf de Stadspark.

Drie rijrichtingen:

  • A7 richting Drachten, Heerenveen, splitsing Joure; richting Lemmer, bij Shell tankstation A6 richting Emmeloord. Overname door Midden-Nederland.
  • A7 richting Sneek, afsluitdijk tot keerpunt Breezanddijk. Overname Noord-Holland.
  • A28 Julianaplein richting Assen, Hoogeveen en Meppel. Parkeerplaats Rouveen is keerpunt overname Oost-Nederland.

Het gaat om continue files van zeker 3 tot 5 kilometer, aldus Rijkswaterstaat. Later op de dag zijn er files in andere delen van het land.

De politiebonden houden de landelijke Zwaan Kleef Aan-actie door Nederland om aandacht te vragen voor hun CAO-conflict met de minister van Veiligheid en Justitie.

De afgelopen weken is in meerdere politie-eenheden een Zwaan Kleef Aan-actie gehouden. Deze actie is minder publieksvriendelijk.

Bron: ACP Politievakbond

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden