Drenten aangehouden voor diefstal aanhangwagen Groningen

Foto: Publiek Domein

Zaterdagmiddag zijn twee inwoners van Hoogeveen in die plaats aangehouden op verdenking van diefstal van een aanhangwagen eerder die middag in Groningen. Het tweetal zou vlak daarvoor al een andere poging hebben ondernomen.

Een bezoeker van een bouwmarkt aan de Groningerweg ontdekte dat tijdens zijn winkelbezoek zijn aanhangwagen was gestolen. Hij informeerde een medewerker van de bouwmarkt, die direct de beelden bekeek van het parkeerterrein waarop de diefstal te zien was.

Op de snelweg bij Hoogeveen werd de auto met de gestolen aanhangwagen gesignaleerd, meldt de politie. De inzittenden, twee mannen van 40 en 48 jaar, werden aangehouden. De 40-jarige automobilist was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Eerdere poging diefstal

Uit onderzoek bleek dat eerder die middag een poging diefstal van een aanhangwagen was geweest bij een andere bouwmarkt in Groningen. De eigenaar kon voorkomen dat de dieven er met de kar vandoor gingen.

Het aangehouden duo wordt behalve de diefstal en de poging daartoe op zaterdag ook verdacht van een eerdere diefstal van een aanhangwagen. Deze diefstal vond halverwege maart ook bij een bouwmarkt in Groningen plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden