Politie: Veel meldingen over branden, vernielingen, ongevallen en overlast, één politieagent raakte gewond door vuurwerk

Foto: De Redactie

De politie kreeg in de afgelopen nieuwjaarsnacht veel meldingen over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Ook raakte één politieagent gewond door vuurwerk. Grootschalige ongeregeldheden bleven uit, meldt de politie.

Vijf mensen werden aangehouden in de provincie voor belediging, openbare dronkenschap en eenvoudige mishandeling.

De ME moest rond 2.30 uur kort worden ingezet aan de Voermanstraat voor de veiligheid van de hulpverleningsdiensten. Het was daar al enige tijd onrustig met meerdere straatbrandjes en jeugd die zich vervelend gedroeg. Bij de ME-inzet werd een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Daarna werd het rustig en konden de brandjes worden geblust.

Ook moest de ME rond 3.00 uur optreden op de hoek van de Jadestraat en de Barnsteenstraat Groningen, waar het onrustig was een brand woedde op straat. De brand kon worden geblust na inzet van de ME.

Op het Jozef Israëlplein raakte een politieagent kort voor middernacht gewond door vuurwerk, nadat hij poolshoogte nam bij een kleine brand. De politieagent werd naar de dokterspost gebracht. Rond 1.45 uur werd de brand op het Jozef Israëlplein geblust onder begeleiding van de politie. Er wordt onderzocht wie verantwoordelijk is voor het vuurwerk en of er sprake is van opzet.

De komende periode wordt volgens de polite meer duidelijk over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht en kunnen nog verdachten worden aangehouden.

Tijdens de nacht en in de voorbereiding werd intensief samengewerkt met onder andere de burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en de veiligheidsregio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen