Opsporing Verzocht: Overval op pizzeria Zonnelaan

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de overval op de vestiging van New York Pizza aan de Zonnelaan. In de uitzending worden beelden getoond van de overval, meldt de politie.

De pizzeria werd op 17 oktober jongstleden rond 22.00 uur overvallen. Na binnenkomst bedreigde de dader de vier aanwezige medewerkers met een groot mes van 30 centimeter. Twee medewerkers waren in het magazijn en twee medewerkers stonden aan de balie en in de keuken. Zodra de dader de zaak binnenloopt, pakte hij uit zijn broekzak een keukenmes en liep op één baliemedewerker af. De medewerker vluchtte naar het magazijn samen met zijn collega. Eenmaal in het magazijn wisten de vier medewerkers het pand via de achterzijde te verlaten. De dader rende achter de medewerkers aan met het mes, maar zodra de medewerkers buiten waren, draaide de dader zich om en vluchtte hij via de ingang van de pizzeria zonder buit. Het incident heeft een grote impact op de medewerkers.

De politie hoopt dat door de extra aandacht in de uitzending iemand deze vermoedelijk jonge man herkent.

De dader is volgens de politie een jongeman met een getinte huidskleur van ongeveer 16 of 17 jaar zijn. De man droeg op het moment van de overval een lichte jas met daaronder een grijze capuchontrui. Hij had een blauwe Albert Heijn tas bij zich en dreigde met een keukenmes.

De politie stelt dat het incident veel impact heeft gehad op de medewerkers. “De dreiging met het keukenmes was serieus en had heel anders kunnen aflopen”, aldus de politie.

Opsporing Verzocht

Tot op heden heeft de politie nog geen verdachte aangehouden, ondanks onderzoek en een getuigenoproep. Daarop zijn geen concrete tips binnengekomen.

De beelden worden dinsdagavond getoond in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht vanaf 20.35 uur op NPO2.

Mensen die de verdachte herkennen of andere tips hebben die kunnen leiden tot een aanhouding, kunnen hun informatie delen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook kan men gebruik maken van het tipformulier op de website van de politie, waarbij ook camerabeelden gedeeld kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen