Drie gewonden, waaronder verdachte bij steekincident Herestraat

Foto: De Redactie

Bij de steekpartij in de Herestraat zaterdagmiddag raakten drie personen gewond. Dat meldt de politie.

Rond 13.45 uur kwam de melding van het steekincident voor een winkelpand binnen. Politie, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. De traumahelikopter van het MMT landde op de Grote Markt.

Twee 28-jarige mannen uit Groningen raakten gewond en zijn beide gecontroleerd in het ziekenhuis. Kort na het steekincident kon een 26-jarige man uit Groningen in de Gelkingestraat worden aangehouden. Deze verdachte was ook gewond en werd ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Na het eerste onderzoek en het horen van enkele getuigen is volgens de politie ook een van de gewonde slachtoffers in het ziekenhuis aangehouden. Er wordt onderzoek gedaan naar wat zijn precieze rol is geweest bij deze situatie.

Wat er aan het incident vooraf is gegaan onderzoekt de politie. Het was erg druk in de Herestraat toen het incident gebeurde. Veel mensen hebben waarschijnlijk het incident zien gebeuren en voor degenen die daar behoefte aan hebben is slachtofferhulp beschikbaar, meldt de politie. Slachtofferhulp is telefonisch te bereiken via 0900-0101.

De politie vraagt getuigen met wie de politie nog niet heeft gesproken of mensen met camerabeelden van het incident contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het online tipformulier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen