Man (50) aangehouden voor hennepteelt en drugshandel

Foto: Publiek Domein

Een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdag aangehouden op verdenking van hennepteelt, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De 50-jarige man werd door de Ondersteuningsgroep Noord-Nederland, een arrestatieteam van de politie, aangehouden in de omgeving van het Hoendiep in Groningen, meldt de politie.

Na de aanhouding werden er zoekingen verricht in panden in Weiteveen en Oostwold, gemeente Oldambt. Hier werden een hennepkwekerij en een hennepstekkerij aangetroffen.

Lopend onderzoek

De politie kwam de verdachte op het spoor in een lopend onderzoek door het onderzoeksteam Newton. Op 7 februari werden ook al vier verdachten aangehouden voor witwassen en de productie van softdrugs. “Bij zoekingen trof de politie grote hoeveelheden contant geld, een grote hoeveelheid hennep en meerdere vuurwapens en munitie aan”, aldus de politie. Het vervolgonderzoek leidde op 21 juni ook nog tot twee andere aanhoudingen. Ook hier verrichtte de politie een zoeking, waarbij een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen en in beslag genomen.

Zoekingen

Na de aanhouding van de 50-jarige verdachte trof de politie in een pand in Weiteveen een hennepkwekerij aan met ongeveer 260 planten. In een pand in Oostwold trof de politie een hennepstekkerij aan met ongeveer 2.600 stekjes en 300 planten. Beide locaties zijn inmiddels ontruimd.

Onderzoek gaat door

Het onderzoek is verricht binnen het project Newton, dat zich richt op het aanpakken van drugscriminaliteit en ondermijning. “Het onderzoek naar de verdachte en de aangetroffen kwekerij en stekkerij gaat door. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. Daarnaast levert elke interventie weer nieuwe kennis en informatie op en dat kan worden gebruikt in andere onderzoeken naar criminele organisaties met een ondermijnend karakter.”

Melden helpt

De politie roept mensen op die vermoeden dat er in hun omgeving drugs verhandeld of geteeld wordt, dit te melden aan de politie. “Alle informatie is welkom, hoe klein ook. Soms kan een klein detail het missend stukje zijn in de puzzel die wij moeten leggen en dus van grote waarde zijn voor ons onderzoek.”

Melden kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen