Actie anoniem inleveren messen gestart

Foto: Publiek Domein

Jongeren kunnen vanaf deze maandag anoniem en straffeloos hun (nep)wapens inleveren op 15 locaties in de stad Groningen en Haren. De inzamelweek ‘Drop je knife’ is bedoeld om vooral jongeren aan te moedigen wapens af te staan, maar geldt ook voor volwassenen. Vuurwapens kunnen eveneens worden ingeleverd.

Van maandag tot en met vrijdag kan men tussen 14.00 en 17.00 uur terecht op een politiebureau. ’s Avonds kan dit bij een mobiel inleverpunt. Elke doordeweekse avond tussen 18.00 en 21.00 uur zijn er ook twee inleverpunten in de wijken.

Steeds meer jongeren dragen een wapen bij zich. “Vaak realiseren jongeren zich onvoldoende welke risico’s zij voor zichzelf en voor hun omgeving opleveren door het dragen en gebruiken van een wapen”, aldus Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Afspraak maken voor vuurwapens en munitie

Wie vuurwapens, munitie of explosieven wil inleveren moet een afspraak maken met de politie via telefoonnummer 0900-8844. De politie komt dan in burgerkleding bij de deze persoon langs om het wapen op te halen. Je kunt deze wapens dus niet anoniem inleveren. Mensen, die deze wapens inleveren worden niet vervolgd, maar de politie onderzoekt wel of het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. In dat geval kun je alsnog verdachte worden.

Hieronder is een overzicht van alle inleverpunten

De actie loopt tot en met zondag 17 oktober.

Kijk voor meer informatie en alle openingstijden: gemeente.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen